Sign In

Συχνές ερωτήσεις

Downloads

Γενικά

Επαφές και Ομάδες επαφών

Αποστολή SMS - Μαζικών SMS - Άμεσων SMS

Προγραμματισμένες - Επαναλαμβανόμενες αποστολές

Αγορά SMSΤι είναι το ProSMS.gr;

Το ProSMS.gr είναι μια υπηρεσία SMS εργαλείο η οποία αναλαμβάνει την αποστολή sms (μηνυμάτων). Είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι επιθυμούν να στείλουν SMS από τον υπολογιστή τους προς κινητά τηλέφωνα εύκολα και γρήγορα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η δημιουργία ενός προσωπικού λογαριασμού.

Τι χρειάζεται να εγκαταστήσω στον υπολογιστή μου, για να χρησιμοποιήσω το ProSMS.gr;

Δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως καμία εγκατάσταση λογισμικού. Το ProSMS.gr είναι 100% web εφαρμογή και εκτελείται μέσα στον browser.

Πόσο στοιχίζει το ProSMS.gr;

Δεν υπάρχει κανένα κόστος εγκατάστασης συντήρησης κάποιας εφαρμογής. Πληρώνετε μόνον τα μηνύματα που αγοράζετε. Εδώ θα βρείτε αναλυτικό τιμοκατάλογο με ενδεικτικές ποσότητες SMS και τις τιμές που αντιστοιχούν σε κάθε ποσότητα. Ανεξάρτητα από τις ενδεικτικές τιμές εσείς μπορείτε να αγοράσετε την ποσότητα SMS που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Νέος χρήστης. Πως μπορώ να κάνω δημιουργία νέου λογαριασμού;

Στην αρχική σελίδα υπάρχει η επιλογή Sign Up. Πηγαίνετε στο νέο χρήστη και συμπληρώνετε τα στοιχεία σας (κινητό και email). Θα σας αποσταλεί μέσα σε λίγα λεπτά το password στο κινητό σας τηλέφωνο.Αφού κάνετε Sign In είσαστε έτοιμοι να στείλετε ή να αγοράσετε SMS!

Πώς μπορώ να έχω υποστήριξη;

Το ProSMS.gr παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και τηλεφωνική υποστήριξη. Για οποιαδήποτε απορία ή τυχόν δυσκολία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ

Πώς προστατεύονται τα προσωπικά μου δεδομένα;

Για να δείτε πως προστατεύονται τα προσωπικά σας δεδομένα πατήστε εδώ

Σε περίπτωση που ξεχάσω το password τι μπορώ να κάνω;

Στην αρχική σελίδα του ProSMS.gr υπάρχει η επιλογή 'Νέο password'. Θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου ή το email σας και θα λάβετε το νέο password στο email σας.

Τι είναι οι επαφές - ομάδες επαφών;

Επαφές, είναι τα ονόματα και τα αντίστοιχα κινητά τηλέφωνα που μπορείτε να αποθηκεύσετε στο site.
Τις επαφές αυτές μπορείτε να τις ομαδοποιήσετε (ομάδες επαφών) δίνοντας στην κάθε ομάδα το όνομα της επιλογής σας. Σας δίνετε η δυνατότητα να κάνετε εξαγωγή των επαφών σας σε αρχείο excel, text ή CSV.

Γιατί να προσθέσω τις επαφές μου στο ProSMS.gr; Πώς χρησιμοποιούνται;

Η προσθήκη των επαφών σας στο site εξυπηρετεί στην άμεση αποστολή SMS ανά πάσα στιγμή χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να κάνετε καταχώρηση και ομαδοποίηση των ίδιων επαφών.

Έχω μια λίστα επαφών σε μορφή Excel. Μπορώ να τη μεταφέρω στο ProSMS.gr;

Για να γίνει εφικτή η μεταφορά του αρχείου σας στο site αρκεί να επιλέξετε το αρχείο και έπειτα να αντιστοιχίσετε τις στήλες του αρχείου στα διαθέσιμα δεσμευμένα πεδία. Το ProSMS.gr έχει τη δυνατότητα εισαγωγής επαφών από αρχεία τύπου MS Excel 97-2003 και 2007, MS Word 97-2003 και 2007, OpenOffice Spreadsheet και Text Document, CSV ή απλά αρχεία κειμένου TXT.

Πως μπορώ να αποθηκεύσω τις επαφές που έχω στο τηλέφωνό μου;

Όλοι οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων παρέχουν εφαρμογές οι οποίες μέσω Bluetooth ή καλωδίων σας επιτρέπουν να μεταφέρετε δεδομένα από το κινητό σας, στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια μπορείτε να μεταφέρετε τις επαφές αυτές στο ProSMS.gr, εύκολα και γρήγορα.

Τι είναι οι μη αναγνωρίσιμοι αριθμοί;

Οι μη αναγνωρίσιμοι αριθμοί είναι αριθμοί τους οποίους αδυνατεί να αναγνωρίσει η υπηρεσία λόγω ελλιπών πληροφοριών. Για παράδειγμα αριθμοί με λιγότερα ή με περισσότερα ψηφία χαρακτηρίζονται ως μη αναγνωρίσιμοι αριθμοί.

Τι είναι οι μερικώς ελεγμένοι αριθμοί;

Οι μερικώς ελεγμένοι αριθμοί έχουν υποστεί έναν πρώτο έλεγχο της ορθότητάς τους, ωστόσο πιθανώς να περιέχουν ακόμα ορισμένα λάθη. Η εκτέλεση ενός διεξοδικού ελέγχου σας εγγυάται απόλυτα την ορθότητα των επαφών σας, ενδέχεται όμως να διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα, ανάλογα το πλήθος το επαφών. Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε διεξοδικό έλεγχο των επαφών σας εφόσον αυτός εκτελείται αυτόματα πριν την αποστολή ενός sms. Η αποστολή θα ολοκληρωθεί μονάχα για τις επαφές που έχουν περάσει επιτυχώς τον διεξοδικό έλεγχο.

Είναι ασφαλές να αποθηκεύσω τις επαφές μου στο ProSMS.gr;

Για την ασφάλεια που παρέχει η υπηρεσία ProSMS.gr πατήστε εδώ

Τι είναι η ομάδα επαφών BLACKLIST;

Στην ομάδα επαφών BLACKLIST μπορείτε να τοποθετήσετε όλες τις επαφές σας που δεν επιθυμείτε να λαμβάνουν SMS από εσάς.

Ποίες είναι οι ανενεργές επαφές;

Ανενεργές θεωρούνται οι επαφές στις οποίες έχει αποτύχει η παράδοση SMS για πάνω από ένα συγκεκριμένο αριθμό συνεχόμενων αποστολών. Ο αριθμός αυτός μπορεί να αλλάξει μέσα από τις επιλογές σας.

Τι είναι τα πρότυπα;

Τα πρότυπα σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε μηνύματα που χρησιμοποιείτε συχνά για μετέπειτα χρήση. Με αυτό τον τρόπο κατά την αποστολή του μηνύματος απλά επιλέγετε το πρότυπο που θέλετε και το στέλνετε αμέσως χωρίς να καταναλώσετε χρόνο να το γράψετε.

Τι είναι τα Άμεσα SMS

Τα άμεσα μηνύματα σας προσφέρουν τη δυνατότητα αποστολής μαζικών μηνυμάτων απευθείας σε παραλήπτες που έχετε αποθηκεύσει σε κάποιο αρχείο, χωρίς την προσθήκη αυτών των παραληπτών στις επαφές σας ή τη δημιουργία κάποιας ενδιάμεσης ομάδας επαφών. Τα άμεσα μηνύματα είναι ιδανικά για περιπτώσεις όπου οι λίστες των παραληπτών αλλάζουν συχνά, εφόσον αφήνουν ανέπαφες τις επαφές και τις ομάδες επαφών σας ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούν το χρόνο προετοιμασίας της αποστολής.

Πως μπορώ να στείλω SMS;

Αφού κάνετε Sign In, πηγαίνετε SMS / Επαφές και κάνετε κλικ στην επιλογή 'Αποστολή SMS'
Πληκτρολογείτε το κείμενό σας στη φόρμα και αφού συμπληρώσετε τον αριθμό του αποστολέα, πατάτε 'Αποστολή SMS'.

Σημείωση: Παρακαλούμε αποφεύγετε την επικόλληση κειμένου από άλλους κειμενογράφους (π.χ. MS Word) στην περιοχή σύνταξης του μηνύματος καθώς υπάρχει η πιθανότητα να προστεθούν μη ορατοί χαρακτήρες που θα μετατραπούν στον χαρακτήρα ? κατά την αποστολή.

Σε πόσες χώρες μπορώ να στείλω το μήνυμα μου;

Η υπηρεσία ProSMS.gr παρέχει παγκόσμια κάλυψη. Δείτε αναλυτικά τον κατάλογο κάλυψης

Τι μέγεθος μπορούν να έχουν τα μηνύματα μου;

Τα μηνύματα σας μπορούν να έχουν μέγεθος μέχρι και 1071 χαρακτήρες. Πληκτρολογώντας το μήνυμά σας στην φόρμα μπορείτε να ελέγχετε τον αριθμό των χαρακτήρων επομένως και τον αριθμό των SMS. Το όριο για το 1 SMS είναι 160 χαρακτήρες.

Τι είναι τα προσωποποιημένα μηνύματα;

Τα προσωποποιημένα μηνύματα σας δίνουν τη δυνατότητα να εισάγετε προσωπικές πληροφορίες του παραλήπτη στο κείμενο του μηνύματος.

Για να αποστείλετε ένα προσωποποιημένο μήνυμα αρκεί να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού στο σημείο που θέλετε να γίνει η εισαγωγή και να επιλέξετε ένα ή περισσότερα προσωποποιημένα πεδία από τη λίστα "Πεδία" που βρίσκεται στο μενού της περιοχής που συντάσσετε το μήνυμα. Αμέσως μετά την επιλογή του πεδίου θα προστεθεί στο κείμενο του μηνύματος μια λέξη της μορφής ${Όνομα Πεδίου}. Η λέξη αυτή θα αντικατασταθεί αυτόματα από το ProSMS.gr κατά την αποστολή με την αντίστοιχη τιμή του πεδίου.

Για παράδειγμα, έστω ότι θέλετε να αποστείλετε το ευχετήριο μήνυμα "Χρόνια πολλά !!!" στον Γιάννη και τη Μαρία, εισάγωντας μέσα στο μήνυμα το όνομα τους. Μόλις εισάγετε το πεδίο "Όνομα" απο τη διαθέσιμη λίστα, το μήνυμα θα γίνει "Χρόνια πολλά ${name} !!!". Αποστέλοντας το μήνυμα, ο Γιάννης θα λάβει "Χρόνια πολλά Γιάννη !!!" και η Μαρία "Χρόνια πολλά Μαρία !!!".

Προσοχή! Κατά την αποστολή προσωποποιημένων μηνυμάτων θα πρέπει να είσαστε σίγουροι οτι υπάρχει διαθέσιμη η προσωπική πληροφορία που θέλετε να εισάγετε στο μήνυμα. Για παράδειγμα, εάν στο παράδειγμα που προαναφέραμε δεν υπήρχε η πληροφορία οτι οι παραλήπτες είχαν ονόματα "Γιάννης" και "Μαρία", τότε το πεδίο ${name} θα αντικαθιστόταν με κενή τιμή και το μήνυμα που θα έφτανε θα ήταν "Χρόνια πολλά !!!". Καλή πρακτική λοιπόν κατά την εισαγωγή των επαφών σας στο ProSMS.gr είναι να εισάγετε για κάθε επαφή όλες τις προσωπικές πληροφορίες που θεωρείτε ότι μπορεί να σας χρησιμεύσουν αργότερα.

Προσοχή! Η χρέωση των προσωποποιημένων μηνυμάτων είναι ίδια με τα υπόλοιπα, απλά πρέπει να προσέχετε τους χαρακτήρες που θα έχει τελικά το μήνυμά σας μετά από την αντικατάσταση των προσωποποιημένων πεδίων.

Τι είναι το Flash SMS;

Με την επιλογή Flash SMS, τα SMS τα οποία στέλνετε, εμφανίζονται στην οθόνη του παραλήπτη αυτόματα. Έτσι ο παραλήπτης βλέπει το μήνυμά σας χωρίς να χρειαστεί να μπει στον φάκελο με τα εισερχόμενα. Προσοχή! Τα Flash sms δεν αποθηκεύονται αυτόματα και διαγράφονται με το πάτημα ενός πλήκτρου. Επίσης υπάρχουν κάποιες συσκευές στο εμπόριο που δεν υποστηρίζουν Flash sms. (Μέγιστο μήκος: 160 χαρακτήρες/SMS)

Τι είναι ο αποστολέας του sms;

Είναι το όνομα το οποίο εμφανίζεται στο κινητό του παραλήπτη σαν αποστολέας του μηνύματος. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι 11 γράμματα (για αποστολές σε όλα τα δίκτυα) ή μέχρι 16 αριθμοί (για αποστολές εκτός ελληνικών δικτύων). Προσοχή! Δεν χρησιμοποιούνται σύμβολα ούτε ελληνικοί χαρακτήρες

Ως Αποστολέας του μηνύματος μπορώ να γράψω το όνομά μου ή την επωνυμία της επιχείρησής μου;

Το όνομα αποστολέα που θα εμφανίζεται στην οθόνη του παραλήπτη μπορείτε να το ορίζετε εσείς. Επομένως μπορείτε να δηλώσετε σαν όνομα αποστολέα το όνομα σας, την επωνυμία της επιχείρησης σας ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε.

Μπορώ να έχω αναφορά παράδοσης των μηνυμάτων που στέλνω;

Το σύστημα αποθηκεύει τις αποστολές τις οποίες πραγματοποιείτε και σας ενημερώνει αυτόματα για τις αναφορές παράδοσης. Σας δίνετε η δυνατότητα να κάνετε εξαγωγή των αναφορών παράδοσης σε αρχείο excel, text ή CSV.

Τί είναι το interconnection fee;

Interconnection Fee (κόστος διασύνδεσης) είναι ένας ειδικός φόρος τον οποίο έχουν εισάγει κάποια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Το κόστος αυτό προστίθεται στο κόστος των SMS που στέλνονται προς αυτά τα δίκτυα.
Το κόστος αποστολής SMS σε αυτές τις χώρες / δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι 2 sms.

Τι είναι το GSM SMS;

Πρόκειτε για την πιο απλή και συνηθισμένη μορφή SMS. Τέτοια είναι τα SMS που στέλνετε συνήθος από το κινητό σας. (Μέγιστο μήκος: 160 χαρακτήρες/SMS - 153 χαρακτήρες/SMS για αλληλουχία SMS)

Τι είναι η αλληλουχία SMS;

Όταν το μήκος του SMS ξεπερνάει τους 160 χαρακτήρες (70 για την περίπτωση του UCS-2) τότε, αυτόματα, το SMS αυτό κατακερματίζετε σε μικρότερα κομάτια (ακόμη πιο μικρά από τα κανονικα) και προστίθεται πληροφορία επανασύνταξης του από το κινητό. Δέν υποστηρίζουν όλες οι συσκευές την δυνατότητα αυτή αλλά κυρίως οι παλαιότερες συσκευές. Προσέξτε πως η χρέωση είναι ανάλογη των SMS που τελικά θα σταλθούν. Γεια παράδειγμα αν το SMS που θέλετε να στείλετε είναι 170 χαρακτήρες τότε αυτό θα σταλθεί σε 2 μηνύματα με την επιλογή GSM (ή σε 3 αν θέλετε να το στείλετε με την επιλογή UCS-2).

Τι είναι το UCS-2 SMS;

Πρόκειτε για εξελιγμένη μορφή SMS κειμένου. Σας δίνει την δυνατότητα να στείλετε, πρακτικά, οποιοδήποτε κείμενο θέλετε, όπως πεζά Ελληνικά ή άλλες γλώσσες όπως Αραβικά κ.λπ... Οι παλαιότερες συσκευές ενδέχεται να μην μπορούν να απεικονίσουν τα μηνύματα αυτά αλλά οι μοντέρνες μπορούν. (Μέγιστο μήκος: 70 χαρακτήρες/SMS - 67 χαρακτήρες/SMS για αλληλουχία SMS)

Τι είναι το URL λήψης αναφορών παράδοσης;

Το URL λήψης αναφορών παράδοσης αποτελεί τη διεύθυνση στην οποία θα προωθεί αυτόματα το ProSMS.gr τις αναφορές παράδοσης που λαμβάνει και αφορούν τα SMS που έχετε αποστείλει. Η επιλογή αυτή είναι χρήσιμη στην περίπτωση που θέλετε να λαμβάνετε και να αποθηκεύετε τις αναφορές παράδοσης σε κάποια δική σας εφαρμογή.

Τι είναι η αποστολή παλαιού ιστορικού μέσω email;

Η υπηρεσία ProSMS.gr σας παρέχει τη δυνατότητα να βλέπετε το ιστορικό των αποστολών που έχετε πραγματοποιήσει εντός των τελευταίων 90 ημερών. Ωστόσο, ενεργοποιώντας την επιλογή αποστολής του ιστορικού μέσω email, η υπηρεσία θα σας αποστέλει αυτόματα κάθε εβδομάδα το ιστορικό που είναι παλαιότερο των 90 ημερών στο email σας, ώστε να το έχετε διαθέσιμο όταν το θελήσετε.

Τι είναι η αποστολή στατιστικών στοιχείων χρήσης μέσω email;

Ενεργοποιώντας την επιλογή αποστολής στατιστικών στοιχείων χρήσης μέσω email, η υπηρεσία θα σας αποστέλει αυτόματα κάθε ημέρα ή εβδομάδα ή μήνα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις αποστολές που έχετε πραγματοποιήσει εντος του διαστήματος της αναφοράς.

Τι είναι η ενημέρωση για χαμηλό υπόλοιπο μέσω email;

Ενεργοποιώντας την επιλογή ενημέρωσης για χαμηλό υπόλοιπο μέσω email, η υπηρεσία θα σας αποστέλει αυτόματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα ειδοποιήσεις όταν το υπόλοιπο του λογαριασμού σας είναι ίσο ή μικρότερο από το όριο που έχετε δηλώσει.

Τι είναι η αντικατάσταση δεδομένων κατά την εισαγωγή επαφών ;

Ενεργοποιώντας την επιλογή αντικατάστασης επαφων κατά την εισαγωγή, κάθε φορά που θα εισάγετε νέες επαφές μέσω ενός αρχείου η υπηρεσία θα ελέγχει αν υπάρχουν ήδη κάποιες επαφές και θα τις ενημερώνει με τα νέα δεδομένα. Σε περίπτωση μη ενεργοποίησης της επιλογής, η υπηρεσία απλά θα σας αναφέρει ότι κάποιες επαφές υπάρχουν ήδη αλλά δεν θα τις ενημερώσει με τα νέα δεδομένα.

Σημείωση: Kατά την εισαγωγή ενός αρχείου έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε προσωρινά (μονάχα για τη συγκεκριμένη εισαγωγή) την προεπιλογή μέσα από την αντίστοιχη επιλογή της φόρμας εισαγωγής επαφών από αρχείο.

Τι είναι η επιλογή προώθησης αναφορών παράδοσης;

Ενεργοποιώντας την επιλογή προώθησης αναφορών παράδοσης, το ProSMS.gr θα προωθεί αυτόματα τις αναφορές παράδοσης που λαμβάνει και αφορούν τα SMS που έχετε αποστείλει στο URL της επιλογής σας. Η επιλογή αυτή είναι χρήσιμη στην περίπτωση που θέλετε να λαμβάνετε και να αποθηκεύετε τις αναφορές παράδοσης σε κάποια δική σας εφαρμογή.

Τί είναι οι προγραμματισμένες αποστολές;

Η υπηρεσία ProSMS.gr σας παρέχει τη δυνατότητα να προγραμματίζετε τις αποστολές σας για τις επόμενες ώρες, μέρες, εβδομάδες ακόμα και για τους επόμενους μήνες.
Αρκεί να δώσετε στο σύστημα τα απαραίτητα στοιχεία (ημερομηνία - ώρα - μήνυμα - παραλήπτες) ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις αποστολές των μηνυμάτων σας.

Τί είναι οι επαναλαμβανόμενες αποστολές;

Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε την επανάληψη των αποστολών, οι οποίες επιθυμείτε να πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πως μπορώ να αγοράσω μηνύματα;

Μπορείτε να αγοράσετε μηνύματα εύκολα και γρήγορα online (με πιστωτική κάρτα) είτε με κατάθεση του αντιτίμου σε τραπεζικό λογαριασμό της Eurobank ή της Πειραιώς.

Ποιες κάρτες γίνονται δεκτές;

Δεκτές γίνονται οι εξής πιστωτικές κάρτες: Visa, Visa Electron, MasterCard

Πόσο ασφαλής είναι η πληρωμή με πιστωτική κάρτα;

Η ηλεκτρονική πληρωμή γίνεται στους servers της eurobank. Χρησιμοποιείτε το πρωτόκολλο SSL (Secure Socket Layer) το οποίο εξασφαλίζει τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Μπορώ να έχω τιμολόγιο/απόδειξη για τις αγορές μου;

Με κάθε αγορά SMS εκδίδουμε απόδειξη ή τιμολόγιο στα στοιχεία τα οποία έχετε δηλώσει στη φόρμα (επιλογές) και σας αποστέλλεται ταχυδρομικώς εντός ολίγων ημερών από την ημέρα της συναλλαγής.

Τι είναι ο Κωδικός Εξαργύρωσης;

Κωδικός εξαργύρωσης (redeem code) είναι ένας κωδικός ο οποίος αντιστοιχεί σε ένα αριθμό SMS. Δίδεται στον χρήστη είτε ως επιστροφή μηνυμάτων είτε για διαφημιστικούς λόγους κ.α.

Μέχρι πότε πρέπει να στείλω τα sms που έχω αγοράσει;

Δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης για την αποστολή των SMS επομένως μπορείτε να τα στείλετε όποτε επιθυμείτε.

Τι είναι η Ενημέρωση για μεταφορά SMS;

Με την ενημέρωση για μεταφορά SMS μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποίηση μέσω e-mail ή/και SMS κάθε φορά που προστήθεντε SMS στο λογαριασμό σας.