Menu

Καλό καλοκαίρι από το ProSMS.gr με μια ιστορία για την παραλία!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γατί ένα SMS έχει μόνο 160 χαρακτήρες; Τώρα που οι ρυθμοί έχουν χαλαρώσει το ProSMS.gr κάνει ταξίδι στο χρόνο για να ανακαλύψουμε το γιατί!

Μια φορά και εναν καιρό....

πίσω στο 1985, ο Friedhelm Hillebrand, πρόεδρος της επιτροπής μη φωνητικών υπηρεσιών στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συστήματος Κινητών Επικοινωνιών (GSM - μια ομάδα που θέτει τα πρότυπα για την πλειοψηφία της παγκόσμιας αγοράς κινητής τηλεφωνίας) ανέλαβε σαν έργο να καθορίσει πόσους χαρακτήρες θα περιέχει ένα μήνυμα κειμένου.

Για να το κάνει αυτό, ο Friedhelm κάθισε στην γραφομηχανή του και δακτυλογράφησε τυχαίες φράσεις και ερωτήσεις για να δει ποιος ήταν ο μέσος όρος των χαρακτήρων που χρησιμοποιήθηκε. Βρήκε λοιπόν ότι κάθε πρόταση περιείχε λιγότερους από 160 χαρακτήρες.

Όταν όμως παρουσίασε τα αποτελέσματα αυτά στην επιτροπή εκφράστηκαν αμφιβολίες  για το αν ένα μήνυμα κειμένου 160 χαρακτήρων, θα αποτελούσε μια χρήσιμη μορφή επικοινωνίας!

Για να καθησυχάσει τους φόβους της επιτροπής και να υποστηρίξει την παραδοχή του προχώρησε στην εξής “έρευνα αγοράς”: Αρχικά πήρε μια δέσμη από καρτ ποστάλ απ' όπου και διαπίστωσε πως συχνά αυτές οι κάρτες περιείχαν λιγότερους από 150 χαρακτήρες. Στη συνέχεια ανέλυσε μια δέσμη με μηνύματα που αποστέλλονταν μέσω τέλεξ (δίκτυο για επαγγελματίες της εποχής) τα οποία είχαν αντίστοιχο μήκος!

Έτσι, μετά από αυτά τα “επιστημονικά” ευρήματα καθιερώθηκε παγκοσμίως το όριο των μηνυμάτων κειμένου στους 160 χαρακτήρες!

 Μπορείτε και εσείς να πείτε πολλά σε 160 χαρακτήρες αυτό το μήνα, γι' αυτό μοιραζόμαστε μαζί σας την ατζέντα του Αυγούστου:

6 Αυγούστου: Η γιορτή του Σωτήρη και της Σωτηρίας!

15 Αυγούστου: Η Κοίμησις της Θεοτόκου και μέρα ονομαστικής γιορτής για την Μαρία, την Δέσποινα και τον Παναγιώτη!

30 Αυγούστου: Η γιορτή του Αλέξανδρου και της Αλεξάνδρας - προγραμματίστε SMS με ευχές!

Μην ξεχάσετε να στείλετε προσκλήσεις με SMS για τις εκδηλώσεις του μήνα και να προγραμματίσετε εγκαίρως SMS με προσφορές πριν λήξουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις!

Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, θα είμαστε ανοιχτά όλο τον τον Αύγουστο!

επιστροφή στην κορυφή