Menu

Το ProSMS.gr στηριζει τις καινοτομες δρασεις του ΤΕΙ Κρητης

Το ΤΕΙ Κρήτης, με τη χορηγία στήριξης του ProSMS.gr, πρωτοπορεί και χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους, ώστε να βοηθήσει τους πρωτοετείς φοιτητές στα πρώτα βήματα της ακαδημαικής τους ζωής. Οι φοιτητές  του ΤΕΙ Κρήτης, για πρώτη φορά φέτος έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους και ηλεκτρονικά δίνοντας σύγχρονη διάσταση στην διαδικασία εγγραφής.

Οι πρωτοετείς φοιτητές ενημερώθηκαν με μηνύματα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο για τη διαδικασία της εγγραφής. Συγκεκριμένα μέσω SMS παρέχονται στον φοιτητή οι πρώτες οδηγίες και οι παραίτητοι σύνδεσμοι (links) ώστε να συμπληρώσει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του και να δημιουργήσει τον ακαδημαϊκό λογαρισμό του. 

Μέσω της ενημερώσεις των φοιτητών με SMS προκύπτουν πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους φοιτητές όσο και για το προσωπικό του ιδρύματος:

  • ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής στις γραμματείες των σχολών,
  • άμεση ενημέρωση των φοιτητών προς αποφυγή εκπρόθεσμων αιτήσεων και λαθών
  • εξατομικευμένη καθοδήγηση των φοιτητών στο νέο τους ξεκίνημα,
  • μείωση της γραφειοκρατίας,
  • εξοικονόμηση πόρων,
  • επικοινωνία με τους φοιτητές με σύγχρονα μέσα,
  • υιοθέτηση μεθόδων φιλικών πρός το περιβάλλον.

Έχουν ήδη αποσταλεί μηνύματα σε 2.238 πρωτοετείς φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης, γεγονός που έχει μειώσει σημαντικά την ουρά αναμονής στις γραμματείες των σχολών καθώς πάνω απο 1.000 φοιτητές έχουν εισάγει τα στοιχεία τους ηλεκτρονικά μετά τις πρώτες ώρες από την μαζική αποστολή του SMS.

Το ProSMS.gr χορήγησε τα μηνύματα στο ΤΕΙ Κρήτης σαν ένδειξη στήριξης της καινοτόμου αυτής πρωτοβουλίας και της βελτίωσης των διαδικασιών εγγραφής απο ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Όλη η ομάδα του ProSMS.gr εύχεται μια καλή και επικοδομητική ακαδημαϊκή χρονιά σε όλους τους φοιτητές!

επιστροφή στην κορυφή